05 de març, 2014

Taller de Corde TV : Un programa d'investigació.

El primer treball que hem realitzat el grup del 2n Trimestre del Taller de Televisió ha consistit en fer una investigació.
El primer que ens vam plantejar el grup va ser sobre què podríem investigar. Era evident que ho havíem de fer dins de l'escola, així que generant una pluja d'idees vam decidir un tema.... L'OBJECTIU: El Nadal!
Ara calia concretar, - mmm.... pensem? Ah! Ja ho tenim, podem esbrinar quines activitats, gustos i tradicions han realitzat els alumnes de tota l'escola al llarg de les vacances de Nadal.
Poc a poc van anar sorgint idees i preguntes, així que plegats, , repeteixo TOTS i TOTES, com un gran equip de científics investigadors,  vam realitzar aquest petit QÜESTIONARI:

   =) En quins llocs havien viatjat durant les vacances de Nadal?
   =) Quins torrons els agradava menjar? 
   =) Els arbres de Nadal que utilitzaven per guarnir la casa, eren amb arrels o artificials?
   =) Tothom va veure la cavalcada de Reis?
   =) Per Cap d'Any, tothom menjava raïm?

El següent pas va ser dividir-nos per grups,  vam quedar entesos en fer grups a sorts i passar l'enquesta als diferents cursos de l'escola. Cada grup, però, era l'encarregat d'investigar un cicle.
                         UF! Com vam suar! Però ens ho vam passar superbé!!!

Se'ns girava feina forta. Calia  EXTREURE les dades, així que en un EXCEL les vam anar comptant.
- ... Torrons de Xocolata 18, raïm 20, arbres de Nadal amb arrels 14 ...- i així anar fent, curs a curs i sumant el total de tot el cicle.

Un cop feta aquesta feina,  ens tocava fer una tasca importantíssima, ENTENDRE aquella quantitat de nombres, així que poc a poc i amb l'ajuda de la mestra, vam escriure en un WORD els resultats alhora anàvem fent el guió del que havíem d'explicar. De fet el guió ens va ajudar a acabar d'INTERPRETAR tot el treball que havíem fet.
El nostre primer programa ja s'ha gravat! Mireu! Mireu!