14 de febrer, 2016

Preparem un guió.

Per començar a preparar un guió cal que primer ens disposem a tenir uns mínim coneixements i preparerm el terreny per treballar amb els nostres avis/es. 

GUIÓ :Guió que conté detalladament tots els elements que intervenen en cada pla, tant els elements argumentals com els formals i ambientals. 

Un guió s'escriu utilitzant unitats narratives, és a dir petites estructures molt concretes que es poden nomenar 

SEQÜÈNCIES : Successió de plans i escenes d'una pel·lícula en els quals es desenvolupa una acció concreta dins d'un mateix enquadrament espacio-temporal. 

ESCENES: és un fragment de la narració que es desenvolupa en una mateix escenari (lloc) . L'escena pot estar formada per un o més plans, la qual cosa ens farà canviar la càmara.

PLANS:  CLICA AQUÍ

Pots mirar aquest vídeo per poder aclarir la diferència entre: plans, escenes i seqüències ->> CLICA AQUÍ

ELS ELEMENTS BÀSICS D'UNA HISTÒRIA

Explicar una història ens exigeix  fer una feina prèvia que consisiteix en preparar i organitzar cada una de les escenes, seqüències i plans, tenint en compte els següents aspectes. 

  • L'esdeveniment que volem narrar
  • El personatge
  • El temps en que es desenvolupa
  • L'espai on es desenvolupa. 

1) INFORMA'T: 
Així doncs, jo començaria per aquí, esbrineu bé qui és i com és el vostre avi/a, plantegeu què li agradaria explicar i doneu-li idees del que podria ser una possible història a explicar. Investigueu i busqueu informació sobre la època en la qual situeu la història, així com del lloc en el que fomentareu el vostre relat. 

2)ORDENA IDEES: A continuació i com a segon pas, per ordenar idees i estructurar el guió, podeu utilitzar una graella on es reflecteixi:

  • La idea: Objectiu i tema sobre el teu treball. 
  • L'Argument. Explica el tema fil per randa, narrant i mantenint l'estructura de la teva història ( Introducció, nus i desenllaç)

3)ORGANITZA'T:  Per últim has de tenir fet un guió tècnic, on quedi clar en columnes: Seqüència -  Enquadrament - Descripció - Diàleg/sons/música.

Mira el vídeo per fer el vídeo tècnic.